Meny
Hjem
Vi trenger sjåfør!
Sjåførformidling
Medlemsfordeler
Gjestebok
Samarbeidspartnere
Annonser
Info
Kalender
Tips
WebButikk
Bilder
Login
Trenger du russebuss-sjåfør til korte eller lengre oppdrag?
Ring vår vakt-telefon: 40 06 38 38 !


Nyheter 22. april 2007 av: Jan-Ole Høllo

Bruker 500.000 på russebuss
Foto:


  Se innslaget


Lag russeblogg
Lag video
Spør om russesex

Les hele saken


kilde vg.no

Nyheter 21. april 2007 av: Jan-Ole Høllo

Hardtslående argument


NOTODDEN: Russen fikk i går et særdeles hardtslående argument for å bruke bilbelte i russebilen. Norsk luftambulanse simulerte krasj rett i fjellveggen i 80 kilometer i timen.


Se det skremmende resultatet i levende bilder!


Hvert eneste år arrangeres det trafikksikkerhetsopplæring, brannkurs og prevensjonsundervisning for russen. I år hadde Statens vegvesen fått med seg en ny attraksjon i tillegg til Velte-Petter´n og brannslokningsapparatene. Og demonstrasjonen var overbevisende.


TRE STOPP
I alt to biler ble heiset opp i luften av en mobilkran. 25 meter opp i luften ble de sluppet rett ned i asfalten og krasjet simulerte hva som skjer når man treffer en fjellvegg i 80 kilometer i timen.kilde.ta.no   les hele saken her: Hardtslående argument

Nyheter 20. april 2007 av: Jan-Ole Høllo

Tjener fett på bussen


Avalanchegjengen betalte 85 000 kroner for sin buss. Allerede før russetiden er i gang, har de solgt den videre for 360 000 til neste års russekull.


Kjøpet ble en god investering for Bærums-guttene på bussen Avalanche, som tidligere gikk under dekknavnet Montage07.

De betalte 85 000 kroner for bussen - og den var verdt 275 000 mer da de nylig solgte den til en gjeng som skal være russ neste år. Men kjøperne overtar bussen først når årets feiring er over.

Bussjef Kristian Rambøl er svært godt fornøyd med prisen.

- En vanvittig god pris, men jeg tror vi kunne fått enda mer. Prisene varierer fra år til år, men det var en prisøkning i fjor, og vi fikk det til å gå opp enda mer i år. Nå begynner det å bli ganske ekstreme priser. Det er egentlig ganske drøyt, sier Kristian.

Med et depositum på 150 000 kroner på konto, er det ingen tvil om at det blir litt mer å rutte med for guttene på Avalanche.

- De som har vært med hele tiden, sitter vel igjen med rundt 10 000 kroner hver, sier Rambøl.

Bussen er en Scania 1990-modell, og den debuterer som russebuss i år. Rambøl forteller at gjengen har gjort mye for å bygge den om til russebuss.

- Vi kjøpte en buss i god stand, og har gjort veldig mye på den etterpå. Alt inne er nytt, og vi har bygget ny rigg på taket. Alt det grunnleggende vi har gjort, er utrolig bra utført. Det gjør det enkelt for neste gjeng å bygge den om slik de vil ha det, sier han.

I dag skal alt arbeidet på bussen være ferdig. Neste punkt på arbeidslisten er å montere lydanlegget. Når det er på plass, kan festen begynne.

Jørgen Felldal i Russens Organisasjonskomité har oversikt over alle russebussene i landet. Han er skeptisk til prisutviklingen.

- Det er jo bare russebusser og veteranbiler som stiger i verdi selv om de blir eldre, sier han.

For russen er det ekstra attraktivt med busser der setene går lang vinduene og midtgangen er åpen.

- I 2004 sluttet man å godkjenne busser som ble bygget om til sidestilte seter. Derfor er disse blitt veldig ettertrakter, sier Felldal.kilde oslopuls.no 

Nyheter 21. april 2007 av: Jan-Ole Høllo

Fineste doning kåres på Tryvann


De rundt 120 russebussene i Oslo og Akershus kjemper om åtte gjeve priser.
Vinn full tank i Oslopuls' kåring av årets buss


De bussene som melder seg på kåringene til Russens Organisasjonskomité (ROK), får dommen natt til 1. mai.

En komité med variert kompetanse avgjør hvem som får kjøre fra Tryvann med flaggene høyt hevet.


"Ringenes Herre" er den absolutt gjeveste prisen, ifølge ROK. Dette er bussen som er best totalt sett, lager mest liv i bussringene på Tryvann og bidrar positivt til russefeiringen.

Nytt av året er kravet om at busser som vil være med i konkurransen, må ha deltatt på russens humanitære aksjon.
De andre kategoriene er Årets buss, Årets lyd, Årets lys, Årets konsept, Årets busslåt, Årets bussinteriør og Årets takrigg.

Vinnerne i de ulike kategoriene blir tildelt gensere som premier. Jørgen Felldal i ROK sier andre premier kan bli aktuelt i fremtiden.

- Vi har ikke pengepremier, for vi mener det ville hatt en negativ effekt på konkurransen. Men vi har diskutert å skaffe noen sponsorpremier, for eksempel reiser, sier han.

Send inn bilder av din russebuss, og bli med i Oslopuls' kåring av årets buss.
Kommer din russebuss til å bli en legende som det blir snakket om de neste 10 årene? Setter akkurat din gjeng en ny standard? Satser dere alt på å vinne hver eneste kåring bussen triller inn på?

Delta på en til!

Oslopuls inviterer alle med russebuss til å sende inn bilder av sin buss. Send gjerne flere bilder, fra utsiden og innsiden, detaljer og geniale løsninger, kort sagt: det som gjør DIN buss spesiell. Vinneren får fylt tanken på Oslopuls' regning.

Dette er Åpen klasse, og det er ikke nødvendigvis den med det største budsjettet, flest høyttalere eller blankest lakk som vinner. Bildene blir lagt ut på Oslopuls' nettsider, der du kan se hva konkurrerende busser har kommet opp med, og hvor du kan diskutere og spionere.

Send dine bilder slik:

MMS til 1985, med kodeord AFTIPS (mellomrom) Navn på russebuss og fotograf.


E-post: russebuss@aftenposten.no og skriv navn på russebuss, fotograf og telefonnummeret ditt.

Nyheter 20. april 2007 av: Jan-Ole Høllo

Nå ruser bussene


Russebussene Akropolis og Frimurerlosjen er snart klare for både landeveien og Tryvann, etter måneder med forberedelser.


De rundt 120 russebussene i Oslo og Akershus er nå i innspurten.

Dekknavn, logo og konsepter har surret i russemiljøet lenge. Rundt om i garasjer og låver står festdrømmene til lassevis med russ. Sammen med Karl Eirik Haug og Stephanie Dumont fra magasinet Carl's Cars, besøkte Oslopuls to av bussene som har ambisjoner om å gjøre seg gjeldende i løpet av årets russefeiring.

 

Eksklusivt Jentebussen med dekknavnet Superior, hovedsakelig bestående av jenter fra Persbråten videregående skole, har valgt Frimurerlosjen som sitt konsept. Med skinnsofaer, gullbeslåtte lysestaker og nødhammere, satser jentene på det eksklusive og mystiske.


 

kilde oslopuls.no  les hele saken her: Nå ruser bussene

 

 

 

 
Nyheter 20. april 2007 av: Jan-Ole Høllo

Årets russelåt kåret
Ble det "My boobs are ok"?


Nei - det ble ikke Lene Alexandra Øien som fikk æren av å være innehaver av årets russelåt. Det offisielle russestyret har kåret "Live in Moscow", laget av champagne-DJ'en "Dj Antoine", til årets russelåt.

Sveitsiske Dj Antoine hadde suksess i hjemlandet sitt med singelen "All we need" i 2005, og toppet listene samme år med albumet "The Black Album".

På sine egne nettsider hevder han å være Sveits' ledende mannlige DJ, med over 540.000 solgte cd'er. Det var kanskje ikke helt tilfeldig at det ble Dj Antoine som har æren av å ha årets russesang - han skal nemlig spille på Tryvann natt til 1.mai.


kilde avis2.no Årets russelåt kåret


Nyheter 20. april 2007 av: Jan-Ole Høllo

Ser frem til 17 festlige maidager


Russepresidenten gleder seg til trygg og festlig russefeiring i Moss.


Årets russepresident i Moss, Ellen Amalie Vold (19) gleder seg stort til russefeiringen som starter neste helg. Ryggejenta er elev ved Kirkeparken videregående skole. Her går hun nå siste året på skolens musikk-, dans- og drama linje. Hun ser frem til et spennende og variert russeprogram som består av en del nye arrangementer, i tillegg til de tradisjonelle.

Mosserussen "tjuvstarter" feiringen allerede 27.april med russedåp og påfølgende fest. - Dåpsarrangementet blir nytt og annerledes enn det har vært tidligere. I år skal russefeiringen innledes med snorklipping og russedåp på Sjøbadet, sier Vold til moss-avis.no.kilde moss-avis.no   Ser frem til 17 festlige maidager

Nyheter 20. april 2007 av: Jan-Ole Høllo
Russearrangementer

 • Mandag 23/4 Eikeli vgs, avholdes på tomten til gamle Nadderud skole. Stabekk vgs, avholdes på Stabekk vgs
 • Tirsdag 24/4 Nadderud vgs, avholdes på den asfalterte idrettsplassen mellom Rosenvilde og Rud vgs
 • Onsdag 25/4 Valler vgs, avholdes på Valler vgs i skolegården
 • Torsdag 26/4 Dønski, Rud og Rosenvilde vgs, avholdes på den asfalterte idrettsplassen mellom Rosenvilde og Rud vgs
 • Fredag 27/4 Tryvann
 • Lørdag 28/4 Tryvann
 • Mandag 30/4 (natt til 1. mai) Tryvann
 • Fredag 4/5-6/5 Stavanger/Lillehammer
 • Fredag 11/5 Tryvann
 • Lørdag 12/5 Tryvann
 • Onsdag 16/5 Russefeber på Fornebu
 • Nyheter 20. april 2007 av: Jan-Ole Høllo  Russefritt på Skaugum
  Det blir russefritt på Skaugum også 17. mai i år - uten konflikt.


  Russen i Asker kommer ikke til å delta i barnetoget til kronprinsfamilien på Skaugum 17. mai.


  Etter russens utskeielser i 2003 ble de røde ungdommene kastet ut av barnetoget i Asker. Mens protestene var store de første påfølgende årene, avtok disse i fjor.


  I år har temaet ikke vært et aktuelt for hverken russen selv eller 17. maikomiteen i Asker.


  – På Nesbru videregående er det ikke noe stort, kollektivt ønske om å gå i barnetoget i Asker. Det er nok enkelte russ som kan tenke seg å henge rundt på Skaugum, men ikke å gå i toget, sier russepresident Siri Fjeldstad.


  Hun skal i år holde russens tale på torget i Asker sentrum etter at barnetoget er ferdig.


  Budstikka er kjent med at heller ikke på de andre videregående skolene i Asker har deltagelse i barnetoget vært tema for russen i år.  kilde budstikka.no   Hele saken >>  [Les Mer]
  Nyheter 20. april 2007 av: Jan-Ole Høllo

  Kaotisk russedåp


  Noen kaster egg, andre trer en do ned over ørene. Årets russedåp er i gang


  Standup-komiker Ørjan Bure, også kjent fra TV-programmet Judas, hadde sitt fulle hyre med å holde orden på russen han skulle døpe i Søndre park fredag ettermiddag. De aller fleste drakk alkohol åpenlyst og lydnivået var til tider ekstremt høyt.


  Kastet egg på scenen


  Plutselig smalt et egg i hodet på Bure, og resten av scenen ble også bombardert. Noen yngre gutter var synderne. De løp av gårde da de ble oppdaget, men flere illsinte russegutter satte av gårde etter dem.


  Det så en stund ut til at det kunne bli en slåsskamp ut av det, men guttene ble bare bedt om å dra sin vei, og dåpen kunne fortsette  kilde ringblad.no  Les hele saken

  Side 19 av 33
  « Forrige side  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33  Neste side »


   
  Om Russebuss.no | Vilkår og Regler | Tips ossCopyright © 2002-2011 - Anders Venaas