Meny
Hjem
Vi trenger sjåfør!
Sjåførformidling
Medlemsfordeler
Gjestebok
Samarbeidspartnere
Annonser
Info
Kalender
Tips
WebButikk
Bilder
Login
Trenger du russebuss-sjåfør til korte eller lengre oppdrag?
Ring vår vakt-telefon: 40 06 38 38 !


Nyheter 26. mars 2007 av: Jan-Ole Høllo
 

Russefeiring – en verneverdig tradisjon eller et samfunnsproblem ?


Flere elever får dårligere eksamensresultat pga russefeiringen. Skal samfunnet akseptere en ungdomskultur der ungdom skader seg selv og andre? Er det morsomt at russ smører inn andre elever med kliss og at de får spyttklyser med snus smurt inni håret?Vi er to nåværende og en tidligere rektor i videregående skoler og har fulgt russefeiringen på nært hold gjennom mange år. Vi vil peke på en del forhold rundt feiringen, hva vi mener, og ikke minst hva som kan og bør gjøres.


Vi ønsker å sette fokus på en feiring vi ser kommer mer og mer ut av kontroll. Som skoleledere lever vi tett inn på denne problematikken, og vi ser med uro på de tre ukene i mai hvert eneste år. Riktignok varierer problemene rundt russefeiring fra skole til skole, og det er forskjeller mellom de store byene og resten av landet, men en fellesnevner er at elevene trekkes inn i en kultur de selv synes ikke å ha helt kontroll over. Vi som voksne må si fra hva vi mener om denne utviklingen. Forventningene hos elevene er enorme når det gjelder russefeiring. En russ sier : "Jeg har drømt om dette siden jeg fikk mitt første russekort. Denne festen skjer bare en gang. Vi begynte å planlegge alt for to år siden". Når vi snakker med elevene i ettertid, etter at feiringen er over, uttaler svært mange at feiringen ikke svarte til forventningene, særlig sett i relasjon til hva det kostet i kroner og menneskelige investeringer.


Av: nestleder Jens Nicolaisen, sentralstyremedlem Berte Grane og spesialrådgiver Øyvind Tveitstul i Norsk Skolelederforbund


kilde: Norsk Skolelederforbund


les mer her: Russetida ute av kontroll (26.03.07) 

Nyheter 26. mars 2007 av: Jan-Ole Høllo
De verste russeknutene

 


President i russens hovedstyre for Oslo og Akershus mener årets utfordringer er snillere enn tidligere.


- Russeknutene er litt mer realistiske og ordentlige i år. Vi vil at flest mulig skal gjennomføre knutene, derfor har vi latt være å ha de drøye, sier russepresident Martin Bjercke til side2.


- Ikke bare alkohol
Bjercke ønsker at årets knuter skal være morsomme å gjennomføre, og han oppfordrer russen til å ta flest mulige.


- Baktanken er at det skal være morsomt og ikke bare at det skal være om å gjøre å drikke mest mulig. Selv om det selvfølgelig er noe av det og, sier han.


Russepresidenten påpeker at de bare har fått positive reaksjoner på årets knuter.


Uoffisielle knuter
Russeknutene er ofte omstridt, men det er de såkalte uoffisielle knutene som gjerne er det største problemet. Dette har foreløpig ikke vært et tema i år, mener Bjercke.


- Det har vi ikke hørt noe om hittil, det er positivt og vi håper det fortsetter sånn.


kilde : side2.no Her kan du få hele oversikten over årets knuter.

Nyheter 24. mars 2007 av: Jan-Ole Høllo
generellØSTFOLDRUSS I SLAGORDKONKURANSE


Høgskolen i Østfold vil trekke flere studenter til økonomi- eller språkutdanningen. Så mange som 11 russebiler kan vinne 5000 kroner hver, dersom de kommer med et fengende slagord- forslag.

- Vi har mottatt godt over 50 forslag, sier studiekoordinator ved samfunnsfag og fremmedspråk, Høgskolen i Østfold, Lars Vemund Solerød. Helt frem til 15. april har Østfoldrussen på seg, med å komme med fengende forslag til hva som skal bli språk- og økonomiutdanningens nye slagord.

- Det har absolutt skapt engasjement blant russen, fortsetter Solerød. Som kan fortelle at han mottar flere email daglig med forslag og forespørsler om hvordan man kan delta.

- Det er faktisk flere som lurer på om man kan delta flere ganger, legger Solerød til, mens han blar gjennom forslagene.

- Det er klart at det er mye variert, men vi tror vi kan finne noen fine forslag blant bunken!

Det er hele 11 vinnere fra de forskjellige videregående skolene i Østfold som kan stikke av med 5000 kroner ekstra, før russetidens offisielle start. Dersom du er Østfoldsruss og vil vite mer, sjekk ut http://www.hiof.no/russ.
Nyheter 23. mars 2007 av: Jan-Ole Høllo

Rød vårmote


Det er ikke lenger bare røde dresser og lue som kommer til å prege byen de to nærmeste månedene. Når årets russ snart slipper ut, vil de gå i alt fra hårbånd, cowboyhatter, smykker, undertøy, sokker, roperter, kjølebager sko, t-skjorter, joggedresser og drikkeflasker.


Det er jo nesten litt voldsomt. Men det er jo gøy, da.


Innkjøpssjefene for russen ved Thor Heyerdahl, Thea Kristine Evensen Kristine Mørk Smith står i full russe-joggedress i vårsola utenfor skolen. Mandag hadde de sin fulle hyre med å få fordelt ut eks antall russeplagg til skolens drøye tre hundre avgangselever.


- I år har det vært helt ekstremt, forteller Thea Kristine.les mer her Rød vårmote  Østlands-posten

Nyheter 23. mars 2007 av: Jan-Ole Høllo

Russ-isk harselas med Toten


Etter noen år med revystillhet, har årets russekull ved Lena videregående skole tatt opp humor-tråden og produsert en mildt sagt annerledes russerevy


Der medrussen fleiper med lærere, skolesituasjonen og ett og annet dagsaktuelt tema, har Lenarussen valgt å drive gjøn med bygda. Eller som de kaller det, Toten.Russ-isk harselas med Toten  kilde oppland arbeiderblad

Nyheter 23. mars 2007 av: Jan-Ole Høllo

Galant russ


HOLMESTRAND: Å være morsom og alvorlig på en gang er ingen enkel sak. Holmestrandrussen klarer det med glans

Hvis billige poenger og senpubertale vitser er det du vil se i en russerevy bør du snu i døra. For resten av oss er årets revy fra holmestrandrussen et kjærkomment stykke amatørteater. Holmestrandrussen mestrer kunsten å ta opp livets store spørsmål uten å miste latteren fra salen.
PRIMA BALLERINA: Holmestrandrussen mestrer balansen mellom alvor og humor. Foto: Kirvil Håberg Allum

 

Les mer her : Galant russ  Tønsverg blad
Nyheter 22. mars 2007 av: Jan-Ole Høllo

Inviterer til vannkrig


Nå er det slutt på at Lillestrøm-russen får sprute ned de andre elevene. Derfor inviterer de annen russ til vannkrig.


 mange år har det vært tradisjon for at russen har en vanndag på skolen under russetiden der de har muligheten til å vanne andre elever – frivillig eller ikke. Men ikke i år.


– Reglene har blitt skjerpet inn. Fjorårets vanndag resulterte i at noen elever ble sendt hjem i taxi mens andre fikk mobiltelefoner og mp3-spiller ødelagt, sier russesjef Thea Stensjøen (18) på Lillestrøm videregående. Hun vet om elever som er redde for å komme på skolen på vannedagen.Les mer: www.rb.no Inviterer til vannkrig

Nyheter 22. mars 2007 av: Jan-Ole Høllo
Klar for russen


TIL ÅLGÅRD: Radiolandeplage Marit Larsen returnerer til Kongeparken i årets landetreff for russen, som arrangeres 4.-6. mai. Det årlige russetreffet i Kongeparken, som arrangeres helgen 4.-6. mai, har allerede lansert 120 Days, Karpe Diem og BigBang med frontfigur Øystein Greni.


Fredag 4. mai: Samsaya, Karpe Diem, Ralph Meyerz, Sissy Wish, BigBang, 120 Days og Erik og Kriss.


Standupshow


– Lørdag åpner med standupshow med Jonas Rønning, Ørjan Buer, Mariann Pettersen og Jon Schau, sistnevnte fersk vinner av komikerprisen, sier prosjektleder for Landstreffet -07, Magnus Lund.


Lørdag 5. mai: Marit Larsen, Postgirobygget, Madcon, Datarock og Skambankt.


10.000 russ fra hele landet kommer også i år til Ålgård, billettene er for lengst revet bort.


– Vi mener vi har et godt program. Visjonen vår er å være landets ledende festival for 18-19-åringer, og mener vi har et variert program der noe bør falle i smak for alle, sier Lund.


Det er 21. året treffet arrangeres i Kongeparken.


Har roen


– Vi har godt opparbeidet rutine. Vaktholdet blir i godt samarbeid med politiet, vi har innleide en del idrettsarrangementer, egen stab og et innleid profesjonelt selskap. Brannvesenet og Røde Kors vil være til stede hele helgen, sier Lund.


kilde: www.rogalandsavis.no

Nyheter 21. mars 2007 av: Jan-Ole Høllo
Fredag er det premiere på årets russerevy på kinoen her i Svelvik. Så det er bare å sæla på.
DANS: Bond-damer og russ kommer til å danse under revyen, det er helt sikkert. Foto: Magne S. Mofossbakke


 


Det er premiere på Sanderussens tradisjonelle russerevy imorgen, fredag. Stedet er kinoen, og det er også stedet hvor de forleden hadde en, av flere, generalprøver.
- Trolig den beste russerevy så langt, sier de selv om «produktet», så veldig mye mer får vi ikke vite før teppet går opp fredag kveld. Alt er nemlig ikke «i boks» ennå, men innen imorgen kveld skal alt være klart, lover de.
Totalt blir det tre forestillinger, én i Svelvik og to påfølgende i Sande, på søndag ettermiddag og kveld.


 


 


 


Les mer her: Russ 007  svelvikposten.no

Nyheter 21. mars 2007 av: Jan-Ole Høllo

Oppfordres til å la russebilen stå17. mai-komiteen oppfordrer russen til å la buss og bil stå i det tradisjonelle russetoget. Det har satt sinnene i kok hos avgangselever ved Frederik IIRuss fra Frederik II vil gjerne ha med bussen sin i russetoget. Det får de ikke. Fra venstre: Emilie Munch Ditlevsen, Martine Abel Engh, Aleksander Olsen Ingerø, Magnus Sand, Petter Davidson, Karl Filip Singdahlsen og Karoline Skjerden Meyer. $PHOTOHEADER_ON$Foto: Geir A. Carlsson$PHOTOHEADER_OFF$.

 

 tradisjon tro viser russen frem sine biler og busser i russetoget, som går av stabelen på ettermiddagen på nasjonaldagen. I år kan det bli nye takter.

Urettferdig

– Vi har jobbet lenge med bussene våre og gleder oss til å vise dem frem, sier Martine Abel Engh. Sammen med Emilie Much Ditlevsen og Karoline Skjerden Meyer er hun med på en russebuss. Hovedgrunnen til at 17. mai-komiteen oppfordrer til å la biler og busser stå, er i følge leder av 17. mai-komiteen, Eileen Dvergsdal, fordi de håper russen kan begynne med noe nytt.
– Vi nekter dem ikke kjørtøy, understreker hun, og legger til at russen må få bestemme selv.
I dag fikk 350 russ beskjed om at russebiler og busser ikke var et ønsket element i toget.


Les mer her: Oppfordres til å la russebilen stå fredrikstad blad

Side 22 av 33
« Forrige side  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33  Neste side »


 
Om Russebuss.no | Vilkår og Regler | Tips ossCopyright © 2002-2011 - Anders Venaas