FAQ

Her er en samling av spørsmål og svar.
Dersom du lurer på noe mer, hører vi gjerne fra deg.

Kan man leie russebuss for en dag?

Ja, vi driver med utleie av russebuss for en dag. Både i selve russetiden og resten av året til utdrikningslag o.l.

Har dere sidestilt buss?

Ja, vi har flere sidestilte busser.

Kan vi kjøpe russebuss av dere?

Ja, vi driver med salg av russebuss. Da kjøper dere en totalpakke, hvor vi pusser opp og lager en fet buss til deres konsept.

Hvor lenge har russebuss.no holdt på?

Russebuss.no har holdt på siden 2017 og har blitt størst i Norge på russebusser.

Er russebuss.no gasellebedrift?

Ja, Russebuss.no ble gasellebedrift i 2022. Gaselle er en pris av Dagens Næringsliv over de mest raskeste selskapene i Norge.

Hvor mye kan foresatte inkluderes?

Vi ønsker at de foresatte skal inkluderes så mye som mulig. Alt fra før vi inngår kontrakt med russegruppen til etter russetiden.

Kan foresatte se på kontrakter som inngås med russebuss.no?

Ja, vi anbefaler alle russegrupper på det sterkeste å inkludere foreldre så mye som mulig. Kontrakter er veldig viktig, o vi har også hatt egne møter med foresatte for å gå igjennom kontraktene våre og svare på spørsmål.

Har dere egne møter med foresatte?

Ja, på nettsiden vår kan foreldre booke videomøte direkte. Vi kan også ha fysiske møter på Høvik i Bærum.

Kan foresatte signere kontrakten og være fakturamottaker?

Ja, det er mulig at foresatte signerer kontrakt og er fakturamottaker på vegne av russegruppen.

Hva er inkludert når vi kjøper en komplett russebuss?

Det velger dere litt selv. Det aller meste er inkludert,buss, interiør, graffiti, lyd, lys. Ikke sjåfør og drivstoff.

Kan man kjøpe en russebuss som er speciallaget kun for oss?

Ja selvfølgelig! Det er sånn Russebuss.no jobber. Hvis dere velger satsebuss er den laget helt etter deres behov. Og etter det konsept dere har laget.

Hvordan kan vi få mer informasjon om hvis vi skal leie eller kjøpe? Og hva er komplett russebuss?

Du får all informasjon gjennom å booke et møte med oss på russebuss.no. Du kan også lese mye på vår hjemmeside www.russebuss.no

Hva er forskjellen på å kjøpe en russebuss fra dere kontra å kjøpe en buss selv?

Hvis dere velger å kjøpe en buss fra oss ordner vi med kjøp av buss, prosjektering av lyd, EU-kontroller, vedlikehold av russebussen under vinteren. Bussen er allerede på plass når det er dags for interiør eller graffiti. Risikon deres vil være mye mindre og prosessen vil være enklere.

Hvor mye får vi når vi selger russebussen etter russetiden?

Det varierer veldig mye. Det kommer ann på hvilken stand bussen har etter russetiden, hvordan tenker dere selge russebussen, hvor gammel er den? Det kan variere mellom 100 000 og 500 000kr.

Hvilke MER-kostnader har man om man har valgt komplett russebuss i russetiden fra Russebuss.no?

Sjåfør, drivstoff og bompenger er ikke inkludert fra oss. I tillegg skjer det av og til at noe dere leid fra oss er ødelagt. Det kan feks være sprengte høyttalere eller at dere glemte å vaske bussen.

Hva koster det å leie russebuss?

En russebuss kan koste veldig forskjellig. Det kommer ann på hvilken løsning gruppen velger. Feks hvilke høyttalere, hvor mange høyttalere, hvor mye lys? Normalt koster det fra 400 000 kr og oppover for hele russetiden

Hvor mange må man være for å leie eller kjøpe en russebuss?

Det er ikke noen grense for det, men det blir billigere per person jo flere dere er. Normalt antall er 16-32 stk på en russebuss.

Hva er en russebusskåring?

Det er en konkurranse mellom russebusser der man kan vinne en pris. Kåringer gjøres russebusstreffer og premier deles ut både lokalt og på de store russebusstreffene. Man kan vinne en pris innenfor ulike kategorier. Eksempler er årets lyd, årets graffiti, årets interiør.

Har russebuss.no tilbud til vans eller er det bare russebuss?

Vi tilbyr kun avtaler til russebusser. Hvis dere er usikre på hva dere skal velge så hjelper vi gjerne. Ta kontakt med oss så hjelper vi med priser og råd, fordeler og ulemper med van eller russebuss.

Hva er en satsebuss?

En satsebuss er betegnelsen på en russegrupp som ønsker å ha den flotteste, villeste, kuleste bussen. Et stort lydanlegg , eksklusivt interiør/eksteriør og et spesialtilpasset busshonsept. Vi håndterer våre satsebusser spesielt med ekstra fotografering og filming. Våre satsebusser er også prioritert i alle sammenheng.

Hvor mye tjener man på dugnad?

Det varierer veldig it fra typen dugnad man gjør og hvor mange man er på gruppa. Men hvis dere har tenkt å leie/kjøpe buss så anbefaler vi absolutt dugnad. Vårt søster selskap Dugnadssiden hjelper deg med dette. Eller spør oss, så hjelper vi dere.

Hvordan danner jeg en russegruppe?

Vår anbefaling er å sende noen meldinger til de du kjenner på skolen og høre hva de tenker om russetiden. Start gjerne tidelig, tiden fra første møte med oss til dere er russ pleier å være minst 1,5 år. Og ibland lenger.

Er det sikkert å leie eller kjøpe russebuss fra russebuss.no?

Vi er en veldig seriøs russebussaktør som har funnits på markedet i mange år. Våre kontrakter er utarbeidet sammen med Elden advokatbyrå og er fra nå mye mer balanserte enn tidligere.

Hvem har ansvar for at bilbelte brukes på russebussen?

Hvis du har fylt 15 år er du selv ansvarlig for bruk av setebelte på russebussen. Sjåføren er også pliktig til å informere alle passasjererer om bruk av sikkerhetsbelte på russebussen.

Er russebussene dere leier ut sikre busser?

Våre russebusser er garantert EU godkjent og godkjent hos Statens Vegvesen. De er fra 2000 eller nyere (med unntak fra våre sidestilte busser som er eldre).
Det meste av sikkerheten henger på russene selv. Og selvfølgelig på sjåføren.

Kan vår russegrupp få komme å se på bussen vår når dere bygger den?

Nei, det vil vi ikke. Vi prøver å holde konseptene til de forskjellige russebussene hjemlige for hverandre. Dere har vel ikke lyst at noen annen skal kopiere deres konsept på russebuss? Men vi sender gjerne bilder under veis på bygging av deres russebuss.

Inngår det sjåfør når vi leier eller kjøper russebuss fra dere?

Nei, akkurat nå gjør det ikke det. Men vi hjelper dere gjerne med å finne en russebuss-sjåfør da vi har veldig gode kontakter.

Hva skjer hvis vi ikke klarer å betale russebussen vi har skrevet kontrakt på?

Det er viktig at russegruppen har interne kontrakter. Dette hjelper vi dere gjerne med. Hvis dere ikke har interne kontrakter kan plutselig 1 person bli betalingsansvarlig. Vi er alltid snille hvis det handler om en kort tid. Hvis det plutselig blir en lang tid og det nærmer seg levering av russebuss og fortsatt ikke regningen er betalt er det ikke noen forskjell på russebuss.no og noen annen firma. Vi er seriøse begge veier.

Har dere skiftet navn?

Ja det stemmer. Vi fikk endelig tak på den domene vi alltid har hatt lyst på: russebuss.no. DET sammen med at vi har endret på mange ting i firmaet (nye kontrakter, ny daglig leder, ny ordning, nye rutiner) så passet det veldig bra å skifte navn/merkevare til russebuss. no.

Hvis vi leier lyd til russebussen fra dere, kan vi da få samme tilbud som fra et annet firma?

Våre lyd tilbud finner du på vår hjemmeside russebuss.no. Her finner du våre egne leiepakker av lyd til russebuss, men du finner også L'aucustics tilbud i forskjellige pakker å leie. Vi får ofte spørsmål om vi kan "prise" eksakt de pakker som noen annen russebussaktør har satt sammen. Og det kan vi. Men vi foretrekker å tilby våre egne bleiepakker da vi mener at de gir dere best lyd til best pris.

Hva skjer hvis en høytalere blir sprengt hvis vi har leid russebuss fra dere?

Det er ikke noen forskjell på å leie fra oss eller noen annen når det gjelder ødelegging av utstyr. Dere for god informasjon i forkant på hva man må tenke på når man leier lyd fra oss. Hvis dere ikke forholder dere til informasjonen som er gitt og en høytalere blir sprengt, så må dere selvfølgelig betale den.

Inngår det drivstoff i russebussene deres?

Nei det inngår ikke drivstoff. Bussen er fylt når dere tar den emot, og dere leverer den tilbake med samme mengde. Hvis russebussen ikke er fylt blir det fakturert i etterkant.

Kan vi leie russebuss bare noen dager i russetiden?

Ja, vi har en tjeneste som heter "leie-russebuss-for-en-dag". Da får dere en av våre egne busser med superlyd, flott graffiti og fint interiør. Det blir ikke deres eget konsept, men dere for en opplevelse som blir et minne for livet.

Inngår det vasking av russebussen etter russetiden?

Nei det inngår ikke vasking. Det står i kontrakten at russebussen skal leveres tilbake ryddet og vasket.

Jeg har sånn lyst å jobbe med russebusser hos dere. Hvordan søker jeg jobb?

Du er hjertelig velkommen å søke jobb hos oss. Du sender en mail til post@russebuss.no der du forteller litt om deg selv og hvorfor du ønsker å jobbe med utleie av russebusser og utleie av lyd. Kanskje du er spesielt interessert i graffiti.

Kan jeg leie en russebuss til mitt 50-årslag?

Ja selvfølgelig! Det er jo et utmerket tilfelle å gjenoppleve russetiden. Eller hvis dere aldri var russ, hvorfor ikke prøve. Å leie en russebuss en kveld blir faktisk en relativ billig måte å leie festlokale på. Hent dine gjester, rulle i russebussen, danse til altfor høy musikk, spis ute, danse litt til i bussen, levere tilbake dine gjester.

Kan jeg leie en russebuss bare for noen timer?

Vi har vurdert dette, men kommet fram til at det er noe vi ikke kan tilby. Vi leier ut våre russebusser for en hel kveld/natt til fast pris.

Hvordan skal vi vite hvordan vi skal grunnmale vår russebuss før vi sender den til graffiti hos dere?

Det står på vår hjemmeside russebuss.no. Dersom dere har bestilt graffiti fra oss kommer du til å få nøye instruksjoner i god til før det er dags å levere russebussen inn for spraymaling.

Hva innebærer det å leie en stappepakke til vår russebuss?

I stappepakken legger vi inn så mange høyttalere vi får plass til i bussen deres. Hvis dere har en buss med god anleggsplass, og best/mest mulig lyd til russetiden tror vi stappepakken kan passe godt til deres russegruppe

Vi har lyst å leie lyd fra dere til vår russebuss, men hva følger med?

I alle pakkene følger det med høyttalere, forsterkere, rack, kabler og lyseffekter.

Hvem stiller inn høyttalere i vår russebuss?

Vi har egne sertifiserte ingeniører som monterer, stiller inn, tuner og ferdigstiller så dere får best mulig lyd i russebussen.

Er Russebuss.no samme som Innovatis AS?

Innovatis AS er navnet på firmaet vårt som leier ut komplette russebusser eller selger komplette russebusser. Vi leier også ut lyd og lys til deres russebuss, vi har graffiti i forskjellige varianter og vi bygger interiør i russebusser.

Russebuss.no er vår merkevare for russebusser. Lydleie.no er vår merkevare for lyd.

Hva er en signatur effekt?

Vi har bygget opp en kompetanse innenfor det vi kaller for signatureffekt. Det er en spesiell effekt som setter et særpreg på deres russebuss. Det kan være en snømaskin, en lysende lounge eller et lasergitter. Vi har mange ting å tilby til russebussen deres som gir gode muligheter til å vinne russebusskåringer om dere ønsker å fokusere på dette.

Hvis vi kommer på møte hos dere, må vi da leie eller kjøpe russebuss hos dere?

Nei virkelig ikke! Hvis dere booker et møte med oss så er det et 100% uforpliktende møte. Vi ønsker selvfølgelig at dere til slutt velger oss, men vi ønsker mest å informere dere om hva russebuss.no kan tilby, forskjellen mellom å leie eller kjøpe, hva har vi å tilby til russebussen i forhold til lyd, hvordan jobber vi. Ta med deg russegruppen din og kom på et møte.

Mine foreldre er veldig skeptiske til dette med russebusser - hva har dere å si til det?

Be dine foreldre å booke et møte/telefonsamtale med daglig leder Anna. Møte går å booke direkte på hjemmesiden vår russebuss.no. Her kan dine foreldre stelle alle spørsmål de lurer på: Leie eller Kjøpe? Er det trygt med russebuss? Er kontraktene til å stole på? Er det ikke bedre å kjøpe en egen russebuss fra en tidligere gruppe? Anna svarer på alt!

Vi har fått tilbud om å kjøpe en russebuss. Kan den få stå parkert hos russebuss.no under vinteren?

Nei dessverre. Vi har våre leiebusser i en stor busshall, men vi har ikke plass for flere busser enn våre egne.

Jeg blir russ i 2026, er det for tidlig å begynne å tenke på å danne en russegruppe?

Det er aldri for tidlig for å begynne å planlegge sin russetid. Hvis dere feks ønsker en sidestilt buss er det fint å være ute i god tid. Husk bare at dere må ha foreldre for å kunne reservere leiebuss hos oss.

Kan man ta over noen annens kontrakt på en russebuss fra dere?

Det er ikke umulig, men det er ikke noe vi anbefaler - det blir ofte rot. Vi ønsker jo selvfølgelig ha den samme russegruppa fra start til mål, men av og til skjer det ting med russegrupper. Samtidig så ønsker vi jo at våre russebusser skal rulle i russetiden, vi vil jo ikke at de skal stå i busshallen....
Vi prøver å hjelpe til så godt vi kan.

Vi har hørt at det er ofte en russebuss ikke starter, stemmer det?

Uansett hvor dere leier eller kjøper russebuss så husk at det ikke er nye busser.
Våre busser er EU godkjente og godkjente fra Statens Vegvesen. Vi vedlikeholder også våre busser i hele vinteren hvilket betyr at sjansene er veldig små at våre busser ikke starter. Vi kjører dem hele tiden. Hvis dere har kjøpt en russebuss i juni, ikke kjørt den på hele vinteren så er sjansen betydelig mindre at den starter 15 april.

Er det lovlig med russebuss?

Det er ingen lover som forbyr å ha russebuss eller kjøre russebuss. Men det finns selvfølgelig lover som styrer hvordan en russebuss kan være utrustet og hvilke godkjenninger den må ha.

Hvor kan jeg leie det beste anlegget til vår russebuss?

Det finnes mange steder å leie anlegg på. En av fordelene med å leie lyd hos russebuss.no er at vi har mange forskjellige lydpakker og vi har utdannede ingeniører som stiller inn/tuner og monterer.

Hvor kan vi oppbevare russebussen under vintern?

Det finnes mange steder å velge på for oppbevaring av russebuss. Bare å google. Våre egne busser, inklusive våre dagsleie samt våre sidestilte busser oppbevarer vi på en stor gård nord for Oslo.

Er det lov med krone på russebussen?

Nei det er ikke lov. Grunnet til det er at det er strengt forbudt å oppholde seg på russebussens tak når den kjører.

Hva er en sidestilt buss?

En sidestilt buss er godkjent med setene sidelengs i bussen. Dette er ikke lov på nye busser men kun på busser som er registrert før 2004

Kan vi montere LED-bars og rails på taket på vår russebuss?

Det finnes en del krav rundt dette. Vi nevner noen her: Lyset får ikke forstyrre sjåføren av bussen og får ikke reflektere tilbake fra speiler eller panser.

Hvorfor er det så dyrt å leie buss hos dere en dag hvis man sammenligner med andre bussfirmaer?

Vi leier ut Party-/russebusser. Disse er utstyrte på en veldig spesiell måte med masse lyd og lys. De er malte med graffiti og har spesiell interiør. Våre russebusser gir en litt annen opplevelse enn om du bare skal transportere deg fra A til B.

Hvor høy lyd spilles det i en russebuss?

Lyden i en russebuss kan ofte være over 110 desibel

Hvor høyt kan vi spille på bussen uten at det er skadelig?

Hørselen kan skades fortere enn du tror, det kan også være individuelt. En god huskeregel for deg på russebuss kan være 60-60-regelen: Hør på 60% av lydvolymet og i maksimalt 60 før du tar pause.

Finnes det samlet informasjon russetiden/russebusser/leie/kjøpe noested?

Vi anbefaler at du sjekker russehjelpen.no. Her finner du mye informasjon om både det å leie eller kjøpe russebuss. Du finner informasjon om forskjellige aktører innenfor graffiti, setetrekk, interiør, exteriør.

Hur gammel må man være for å være med på rulling på russebuss?

For selve rullingen er det ikke noen aldersbegrensning på russebussen. Men det er viktig å huske på alkoholgrensen. Det er også litt andre begrensninger som sjåføren må ta hensyn til hvis det er minderårige med på bussen. Det kan godt være att russebusssjåføren sier nei.

Kan man være russ uten å være på russebuss?

Selvfølgelig er du like mye russ enten du er på russebuss / van eller ikke. Russ er noe du velger selv å være for å feire at du er ferdig med videregående.

Hva er egentlig graffiti?

Graffiti er tegninger eller tekster som blir malt på for eksempel vegger (eller russebusser). Graffiti blir av mange ansett som hærverk, men i russemiljøen kaller vi det for kunstverk.

Er tagging samme sak som graffiti?

Ja nesten, men takking brukes oftest for en enklere form for graffiti.

Hva er viktigst å tenke på når det gjelder lyd når vi leier russebuss?

Hvis man skal levere lyd er det viktig med kunnskap innenfor signalstruktur, beskyttelse, høytalerplassering og optimalisering. Alt dette har vi veldig god kunnskap om på russebuss.no. Det er også viktig å levere lydutstyr av høy kvalitet. Russebuss.no leverer kun lydutstyr av kjente merker og med god kvalitet.

Rekker man å skaffe en russebuss på et år?

Det lureste er å starte så tidlig som mulig, men man kan fint rekke å skaffe seg en buss på et år om man står på.

Er det verdt det å være på buss?

Å være på buss er verdt hver eneste krone! Man får et veldig nært forhold til vennene sine og lærer mye om økonomisk ansvar, russetiden er også en av de mest uforglemmelige tidene.

Hvor ruller man?

Det vanligste er å følge ruter som tidligere russ har fulgt. Om ikke det er vanlig å ha noe rute der dere holder til så er det bare å finne på steder dere kan kjøre til, det beste er store åpne steder hvor det er plass til mange busser.

Hva koster det å være på buss?

Dette varierer veldig ettersom hva slags buss man vil ha, men man kan estimere at det kan koste alt fra 400k til 1 million for hele bussen med alt inkludert også delt på hvor mange dere er.

Hvor mange burde man være på russebussen?

Det vanligste er å være mellom 15 og 25 stykker, men er mange som er både færre og fler.

Hvor lenge er det vanlig å rulle?

Det vanlige er å rulle om natten, sjåføren henter dere der dere ønsker for eksempel hjemme hos dere. Også henter dere de som skal være med på rullingen på et pickup sted, for eksempel en bensinstasjon eller skole i 12 tiden også ruller man til soleen står opp i 6 tiden. Russebuss ruler!

Hva har man på seg på rulling på russebuss?

Om man er russ og på russebuss så har man vanligvis på seg russedressen og en parkas over. Om man ikke er russ selv så er det vanlig å ha på seg jeans og t skjorte eller låne bussgenser av de som er russ

Hva drikker man når man ruller på russebuss?

Dette kommer helt an på hva man tåler, men er veldig viktig å ikke ha med noe i glass på rulling.

Jeg er godt vokalen og har aldri vært russ. Det ser så kul ut og vil så gjerne prøve. Hva er mine muligheter for å leie russebuss?

Du har ALLE muligheter å prøve å rulle med russebuss hos oss på russebuss.no!
Lei russebuss for en kveld, vi hjelper deg med sjåfør. Inviter vennene dine, hente dem opp med russebussen, bestill pizza på veien, hver og enn tar med egen drikke, lag en spilleliste, lever vennene dine tilbake med den leide russebussen. Garantert hyggelig kveld for også godt voksne!

Leie, kjøpe, leie, kjøpe. Skjønner ikke. Noen sier leie russebuss, andre sier kjøpe russebuss. Hva er best???

Det finnes ikke en enkel svar på om dere skal leie eller kjøpe russebuss. Hvis dere ønsker en enkel og så mye problemfri russetid som mulig så tenker jeg Leie. Men selvfølgelig er det for noe Ekstra kul å Eie sin egen russebuss. Husk at det å Kjøpe en russebuss for å så fikse den gjerne byr på Mange bekymringer. Hvis dere kjøper eller leier buss fra russebuss.No er det Betydelig færre problemer.

Vi har kjøpt russebuss og kurer på om vi kan parkere den hos dere til det er dags å få den malt med graffiti

Hvis det er noen dager eller en uke kan vi sikkert orden det for deres kjøpe buss. Hvis du lurer på om dere kan ha russebussen hos oss inhalera vintern så er det dessverre ikke mulig.

Jeg har sett på serien russebussen på,tv2, er det sånn det er?

Litt vanskligt for oss å svare på. Men hvis man leser media så er der en serie som visar russetiden ganske godt, men kanskje litt overdrevet.

Har ikke dere på russebuss.no heter noe annet før?

Jo stemmer det. Vi fikk plutselig muligheter å skifte navn til russebuss.no. Russebuss.no er en domene vi ønsket oss i Mange år, og nå fikk vi endelig muligheten.

Vi er en gruppe som blir russ i 2024.Kan vi reservere en leiebuss til tross for at vi bare er 11 stk?

Dere KAN det, men vi anbefaler sterkt at dere er flere på russegruppa. 20-30 stk pleier å være passe mange på en russegrupp.

Hvorfor er det ikke mulig å booke direkte på nett når man vil leie buss for en dag? Det kan man hos de andre russebussleverandørene.

Vi beklager det, innen veldig kort kommer du å kunne leie buss for en dag på vår nettside russebuss.no. Og ikke bare det! Du kommer også til å kunne velge hvilken russebuss du har lyst på.

Vi har bestilt graffiti på vår russebuss fra dere. Er det en risiko at vår konsept blir røpet og at folk ser hvordan vår buss ser ut?

Dere har fått en eksakt dato når dere skal hente bussen hos oss. Vi sørger da for at dere ikke "møter noen i døren". Hos oss blir ikke busskonseptet røpte og ikke noen annen enn oss ser graffitin på bussen. Men selvfølgelig...bussen skal jo kjøres et sted. Hvis ikke noen skal se den da må den dekkes til.

Vi har booket møte hos dere for å høre litt om leie eller kjøpe buss. Kan mine foreldre bli med?

For vår del er det selvfølgelig veldig ok! Men kanskje du skulle høre hva din russegrupp synes om det først. Det er jo også feks mulig å ordne et eget møte for foreldre som vår daglige leder holder i.

Inngår det drivstoff når vi leier eller kjøper buss fra dere?

Nei det inngår ikke

Hvis noe skjer med bussen når vi er ute og ruller - fikser dere det?

I våre busser inngår det vakttelefon 24/7. Vi fikser bussen så fort som mulig og hvis det tar litt lenger tid får dere en reservebuss når vi lager bussen til dere.

Er det do på en russebuss?

Nei, ikke på våre busser.

Hvorfor må vi betale leiebussen på forskudd?

Hos oss tar vi ut en liten sum for å reservere bussen for dere. Deretter legger vi opp en betalingsplan som er rimelig. "Deres" buss blir vedlikeholdt under hele året, bygget utifra deres konsept og sprayet en gang i februar/mars.

Hvis vi ikke klarer å betale regningen for vår russebuss, kan vi da ikke bare ta opp et forbrukslån?

Det er virkelig ikke noe vi anbefaler! Vi prøver å hjelpe dere gjennom hele russetiden slik at en sånn situasjon ikke skal oppstå.